Yüzey Kumlama

Profesyonel ekibimiz ile İstanbul'da yüzey kumlama hizmeti vermekteyiz.

Mikser şase olarak grit ile kumlanarak (Grit sac yüzeyinde küçük dişler açarak, boyanın yüzeye yüksek toleransla tutunmasını sağlar.) bütün yüzeyler temizlenir. Çelik macunla gerekli yoklamalar yapıldıktan sonra bütün yüzey, korozyona dayanıklı çift kompenantlı epoksi astar ve 2 bileşenli anti korozif özellikli dolgu gücü yüksek epoksi astar ile 2 kat astarlanır. Uyarlanan astar 80-100 mikron kalınlığındadır. Astar uygulamasından sonra akrilik oto boyası ile çift kat olarak fırında airles makine ile boyanır.

Sanayide kullanılan çelik, demir, pik yüzeylerin korozyondan etkilenerek bozulması, çürümesi, veya şekil değiştirmesi (Parlak yüzeylerin pürüzlendirilmesi), beton yüzeylerin her türlü tabii koşullardan etkilenerek parçalanması, şekil değiştirmesi (Çatlama, kırılma, dökülme), ağaç yüzeylerin atmosferik koşullardan gerektiğinden daha çabuk etkilenmesi gibi durumların ortadan kaldırılması özelliğine göre alanın boya ile kaplanması öncesi yapılması zorunlu olan üst yüzey koruma tekniğidir.

Günümüzde kumlama; sabit atölyelerde ve seyyar olarak çeşitli sanayii kuruluşlarında yapılmaktadır. Kumlamada, kum asgari %92 silis ihtiva eden, 1-3 mm tane iriliğinde yıkanmış, elenmiş ve kurutulmuş olmalıdır. Kumlanacak yerin özelliğine göre girit (Çelik girit) ya da bakır cürufu da kullanılabilir. Uygulama yapılacak alanın özelliğine göre yapılabilecek 4 değişik raspa derecesi vardır: SA 1, SA 2, SA 2 1/2, SA 3.

Create new spreadsheet